Consultaties voor de toekomstige provinciaal zijn begonnen

Regionaal qutiiyn

Op maandag 26 en dinsdag 27 september kwam regionaal Don Roman Jachimowicz naar onze provincie Vlaanderen-Nederland om de consultatie voor de keuze van de toekomstige provinciaal te begeleiden.

"De voorbije dagen hebben alle gemeenschappen informatie ontvangen over het bezoek van onze regionaal", vertelt provinciaal Wilfried Wambeke, wiens termijn op 30 juli 2023 afloopt. "Op 25 juni 2022 ontvingen we een brief van onze Algemeen Overste om deze consultatie aan te kondigen. Wat dit juist inhoudt? Dat iedere medebroeder moest nadenken over wie hij als toekomstige provinciaal van onze provincie ziet."

Drie namen
Na zes jaar Wilfried Wambeke aan het roer, is het nu dus tijd voor een opvolger. "Iedere medebroeder moet schriftelijk drie medebroeders uit onze eigen of uit een andere provincie aanduiden waarvan hij gelooft dat zij de talenten bezitten om het ambt van provinciaal uit te oefenen. Aan iedereen wordt gevraagd om kort de redenen voor zijn keuze aan te geven en zijn voorstellen te ondertekenen. Om de vrijheid en de geheimhouding te waarborgen, moeten de persoonlijke voorstellen persoonlijk of in een verzegelde omslag worden afgegeven bij don Roman Jachimowicz."

Het is dus nog even wachten op witte rook, maar binnenkort kan u hier lezen wie de nieuwe provinciaal van onze provincie wordt.