Creatieve week in verschillende Don Bosco-organisaties

Fluohesjes f4bconz

Ondanks de beginnende examens lieten heel wat Don Bosco-organisaties de jongeren nog eens genieten van een stevige portie creativiteit.

In Don Bosco Halle werden prachtige kunstwerkjes gemaakt, in Groot-Bijgaarden kregen de leerlingen een 'moedgevertje'. Maar ook CKG Don Bosco en Don Bosco Rijswijk kwamen creatief uit de hoek.

Mini-jungle in CKG Don Bosco
In het CKG kunnen kinderen die in de leefgroep verblijven vanaf nu terecht in de nieuwe junglekamer. Met de opbrengst van het etentje en heel veel creativiteit van de begeleiders toverden ze een lokaaltje om tot een heus speelparadijs.

Gezelligheidsmanager bij Don Bosco Rijswijk
Van de ene gezellige ruimte naar de andere. In Don Bosco Rijswijk werd medewerkster Bella gepromoveerd tot gezelligheidsmanager. Haar taak? Zij zorgt ervoor dat het gebouw er bij elke feestdag of ieder thema op en top gezellig uit ziet. Voor Sinterklaas ziet het er alvast top uit!

Veel kunst in Halle
In Don Bosco Halle kon men deze week enkele prachtige kunstwerkjes bewonderen. De leerlingen van het derde jaar grafische media en communicatie kregen als opdracht voor het vak ontwerp & layout om een schoen te stylen in het thema "Milieu en Recycleren" en dat leverde enkele mooie resultaten op. Daarnaast werd in het vak PO een zeldzame 10/10 gegeven voor een prachtig papercut-sjabloon.

'Moedgevertje' in Don Bosco Groot-Bijgaarden
In Don Bosco Groot-Bijgaarden zijn ze volop bezig met het welzijn van de jongeren. Omdat de school in deze tijden een steun wil zijn voor haar leerlingen, werden er bijna 1.400 'moedgevertjes' uitgedeeld. De werkgroepen PAG, Preventie en Mondiale vorming en actie zorgden op die manier voor een kleine motivatie om de examenperiode goed door te komen.

Fluo in Kortrijk
Ook in het Don Boscocollege in Kortrijk is men volop met het welzijn van de leerlingen bezig. Daar werd deze week ingezet op veiligheid. De leerlingenraad van de eerste graad startte een actie op de speelplaats om aandacht te vragen voor kwetsbare fietsers en voetgangers in het verkeer. Ze riep op om in deze donkere maanden fluohesjes te dragen en goede fietsverlichting te hebben.

Heeft jouw school ook leuke projecten en moet ze eens in de kijker gezet worden? Stuur dan zeker een mailtje naar dbmedia@donbosco.be!