Op woensdag 28 februari hadden de kinderen geen les omwille van een pedagogische studiedag. Wij maakten ervan gebruik om een leuke uitstap te organiseren voor alle kinderen van het internaat.

We zijn naar de Efteling getrokken met 2 bussen. De kinderen hebben de dagen voor vertrek echt afgeteld. Na de busrit, die vlot verliep, kwamen we aan in de Efteling. Het was bitter koud die dag, maar we waren allemaal goed ingeduffeld en het stralende zonnetje was van de partij. De kinderen van de oudste groepen mochten in groepjes het park verkennen en op de attracties gaan. De jongste kinderen bleven bij hun opvoedsters en andere begeleiders. Eerst en vooral hebben we met onze jongste kinderen een stukje gewandeld in het sprookjesbos waar de Efteling om bekend staat. Gezellig kijken naar de dansende schoentjes, de geitjes en de wolf, roodkapje en nog meersprookjesfiguren. Luisteren en praten naar de sprekende boom. Even poserenop een paddenstoel.

Zalig hoe de kindjes genieten, schaterlachen, dingen aanwijzen, nieuwsgierig rondkijken. Dàt maakt de dag onvergetelijk. De grotere kinderen kwamen dan weer aan hun trekken bij de ruigere attracties, zoals Vogelrok, het Vliegend Schip, de Baron, de Python enz... De meeste kinderen zijn op bezoek geweest bij de Koning van Symbolica in het Paleis der Fantasie, de laatste nieuwe attractie. Het was wel nodig om regelmatig de indoorattracties te verkennen om ons wat op te warmen. Het was een superspannende, coole, ronddraaiende en indrukwekkende dag. Er zitten enkele echte durvers in ons internaat...wauw...petje af, want sommige opvoedsters durfden in sommige attracties niet te gaan!

Moe maar gelukkig stapten we ’s avonds terug op de bussen richting Wijnegem. Het was een onvergetelijke dag, alle kinderen hebben zich geamuseerd, ondanks de koude. Ook de opvoedsters waren blij dat het allemaal goed was verlopen. Deze uitstap is zeker voor herhaling vatbaar maar dan liefst met enkele graden warmer.