De gemeenschap van het rusthuis in Wijnegem is in feeststemming, want - echt waar - de gemeenschap vierde zichzelf. Het begon al met de Eucharistieviering. De priester, Willy Gunst sdb, nodigde ons uit om ons dankbaar tot God te richten, dankbaar voor wat we van Hem ontvangen hebben, dankbaar om al het goede dat van elkaar ontvangen hebben, dankbaar voor ons leven in gemeenschap.

Het middagmaal was fijn en werd overgoten met een goed wijntje of met een deugddoend frisdrankje. En natuurlijk mocht het ijsje niet ontbreken.

En dan de namiddag. Tussen de twee voetbalmomenten, die door enkele kijksportieve zusters met spannende aandacht gevolgd werden, kwam heel de gemeenschap samen voor… een visvangst. Neen, zo gemakkelijk geraakten we niet aan onze ‘vis’, ons ‘pakje’. Om te beginnen moest iedereen een briefje trekken waarop een vraag stond over de congregatie en in het bijzonder over onze provincie. Alleen wie een correct antwoord wist te geven, mocht een pakje opvissen. Gelukkig was het een openboek-examen. We konden gebruik maken van het Vademecum van de provincie.

Na de wonderbare visvangst, mocht iedere zuster haar pakje openen. Mooie kleine aangename verrassingen kwamen uit het dagbladpapier naar boven. Iedereen blij. Afsluitend ontving elke zuster nog een kaartje met een persoonlijke dank.

En om de dag zoet af te sluiten, werden we verrast met een heel speciaal avondmaal: pannenkoekenbak!