Data tentoonstelling over Franciscus van Sales bekend

H Franciscus van Sales 4 12zy8j6

In het kader van 400 jaar Franciscus van Sales wordt dit jaar ook een tentoonstelling georganiseerd in Simpelveld (tussen Maastricht en Aken). Deze tentoonstelling zal te bezoeken zijn van 1 oktober 2022 tot en met 29 januari 2023.

In 2022 is het 400 jaar geleden sinds het overlijden van Franciscus van Sales. Deze bisschop van Genève en Annecy werd in 1665 heilig verklaard door paus Alexander VII en wordt gezien als de grootste inspiratiebron van Don Bosco. Het hele jaar door wordt er daarom extra aandacht besteed aan Van Sales, waaronder de tentoonstelling in Simpelveld.

Naast een historisch gedeelte zal ook de spiritualiteit van Franciscus van Sales hier gevisualiseerd worden. Er komt een luik waarin uitgewerkt zal worden hoe Don Bosco die spiritualiteit vertaalt naar een pastoraal-pedagogisch project voor de opvoeding van zijn jongens. Naast de 400ste verjaardag van het overlijden van Franciscus van Sales zal er ook aandacht geschonken worden aan de heilige Jeanne de Chantal, die in Annecy samen met Franciscus de zusters Visitandinnen gesticht heeft.

Meer informatie over het feestjaar van Van Sales vind je hier.