DB Groot-Bijgaarden krijgt 300.000 euro: "Ongelooflijk"

Ben20 Weyts k8qf0uo

De Vlaamse Overheid keerde deze week liefst € 230 miljoen extra middelen uit aan verschillende scholen. Het gaat om de eerste schrijf van de Digisprong-middelen, waarmee scholen gaan investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar.

Tussen deze scholen zit ook Don Bosco Groot-Bijgaarden. De Don Boscoschool kreeg € 300.000 overhandigd en mocht minister van Onderwijs Ben Weyts zelf ontvangen. De middelen zullen alvast goed besteed worden, want Don Bosco Groot-Bijgaarden heeft al een omvattend ICT-beleidsplan klaar om de komende jaren echt werk te maken van digitaal onderwijs. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts kreeg meer uitleg over de concrete plannen tijdens een bezoek aan de school.

"Ook inzetten op scholing van leerkrachten"
“Wij zijn erg verheugd om deze middelen in ontvangst te nemen", vertelt Bert Vermaanen, directeur van Don Bosco Groot-Bijgaarden. "Samen met onze partner Fourcast for Education kunnen wij dankzij dit Digisprong-budget ons changemanagement-traject starten. Dit meerjarig traject komt voort uit een concreet beleidsplan dat moet leiden tot een volledige digitalisering van onze school. Naast het voorzien van de nodige ICT-infrastructuur zoals Chromebooks, zetten wij vooral in op de scholing van de leerkrachten, zodat zij onze leerlingen optimaal kunnen ondersteunen en digitaal vaardig maken. We zijn erg blij dat we samen met minister Weyts de aftrap kunnen geven.”

Minister Ben Weyts krijgt wat meer uitleg over de plannen van Don Bosco Groot-Bijgaarden