DBM#2: van een roeping hebben tot thuisloos zijn

Karel 16

Binnen een tweetal weken valt het tweede Don Bosco Magazine van 2024 in de bus. We gingen langs bij oud-leerling en profvoetballer Matisse Samoise (KAA Gent), spraken met jongeren over 'een roeping hebben' en hebben het in een moedige getuigenis over dak- en thuisloosheid.

Matisse Samoise is amper 22 jaar en volwaardig basisspeler (noem hem gerust sterkhouder) bij KAA Gent. Het zaadje voor zijn voetbalcarrière werd misschien zelfs in Don Bosco Zwijnaarde geplant, want de goedlachse oud-leerling deed er mee aan het middagspel, verschillende sportcompetities en ging zelfs twee keer mee naar de Salesiaanse Spelen, die hij en zijn ploegje ook tweemaal wonnen. Je leest er alles over in het magazine.

Maar natuurlijk kan u nog veel meer lezen in ons magazine. Een kort overzicht:

  • Kevyn (17) is een muziektalent met Ghanese roots en maakt deel uit van ons jongerenpanel: "God heeft me op de wereld gezet en ik wil iets terugdoen. Het minste dat ik kan doen, is een positieve impact achterlaten”
  • De 26-jarige Karel belandde als tiener op straat en vond onderdak bij Don Bosco: "Mijn periode bij de salesianen? Noem het 'thuisloos onder de beste omstandigheden'"
  • Oud-leerkracht Suzanne Dierckx gaat al zo'n 20 jaar naar Kenia: "Lesgeven of klussen in scholen, straatkinderen opvolgen en begeleiden, enzovoort. Wat ik doe, maakt niet uit. Als ik maar kan helpen."
  • Amélie is lid van 'NotSoDifferent' van Don Bosco Haacht: "Hetero is nog steeds de maatstaf. Niemand zegt je als kind dat je wel eens lesbisch zou kunnen zijn."
  • Een roeping, wat is dat eigenlijk? We laten jongeren (met of zonder roeping) aan het woord.
  • nog veel meer ...


Het magazine zal rond eind mei in de bus vallen. Ontvang je het magazine nog niet? Schrijf je dan gratis in via onderstaande button. Ben je al geabonneerd, dan hoef je niet opnieuw in te schrijven.