De algemeen overste brengt een glimlach

75ea2416c760caddf784a1b711592dc7 XL pycookv

Terwijl ten oosten van de Syrische hoofdstad, Damascus, de oorlog voortduurde - met het vermoeden van chemische wapens bij een aanval op Douma - was de algemeen overste, Ángel Fernández Artime, in de Syrische stad. Als opvolger van Don Bosco bracht hij troost, vreugde en hoop bij de bevolking na meer dan 7 jaar oorlog.

Op donderdag 5 april arriveerde de overste in de stad. In de vroege namiddag maakte hij, vergezeld van verschillende jonge mensen, in het spoor de apostel Paulus een pelgrimstocht naar de kerk van St. Anania. Daar was een optreden met het verhaal van de bekering van St. Paulus. Daarna gaf de overste enkele woorden commentaar en benadrukte hij hoe belangrijk het voor iedereen vandaag is om zich te bekeren en zich door God te laten leiden. De dag eindigde met de eucharistie in de Pauluskerk in de zone van Tabbala (Damascus). Het was voor velen een bemoedigend moment.

“Als opvolger van Don Bosco bracht hij troost, vreugde en hoop bij de bevolking na meer dan 7 jaar oorlog.”

De volgende dag, kwam de algemeen overste eerst samen met de salesianen van de lokale gemeenschap. Hij luisterde naar hun problemen en uitdagingen en beloofde zijn medeleven. Vervolgens nam hij ‘s middags deel aan een feestelijke ontmoeting met alle kinderen, tieners en jongeren van het oratorio – samen met ongeveer 1.000 mensen. Hij werd gevraagd om te poseren voorfoto’s en nam selfies met iedereen die het hem vroeg!

In de namiddag brachten de jongeren traditionele dansen. Daarna nam don Artime zelf zijn gitaar en bracht enkele liederen tot grote vreugde en voldoening van de aanwezigen. De algemeen overste leidde de mis op de binnenplaats van het huis. Na de viering gaf hij een duif de vrijheid als een teken en vredeswens voor stad en land.

Tot slot citeerde hij Don Bosco. De aanwezige jongeren, zo vertelde hij, hadden zijn hart gestolen. De avond bracht hij door samen met de pastorale opvoedingsgemeenschap van het oratorio. Hij beantwoordede er vele vragen en zei dat hij gelukkig was om een tweede Valdocco te vinden in Damascus.