De algemeen overste op bezoek in de provincie van de Grote Meren (AGL)

IMG 1279 o5bj6nr

“Het is de eerste keer dat ik zo verwelkomd wordt, het is echt allemaal heel mooi.” Dit zei Ángel Fernández Artime, algemeen overste, toen hij aankwam op de “Don Bosco High School” te Ngozi. Hij bezoekt de provincie van de Grote Meren (Oeganda, Rwanda en Burundi) van 12 tot 16 maart.

Á.F. Artime bereikte op 11 maart in de vooravond het salesiaans centrum, dat een middelbare school en een studentenhome omvat. Hij was vergezeld door zijn secretaris, Horacio López, en door de provinciaal van de vice-provincie “Saint Charles Lwanga” van AGL, Camiel Swertvagher. Enkele salesianen, oud-leerlingen van Don Bosco en Medewerkers van Don Bosco Rukago en Ngozi waren ongeduldig en hadden op 35 km van het centrum postgevat om als eersten de 10de opvolger van Don Bosco met grote broederschap te verwelkomen.

Ondanks de regen en de duisternis van de avond vond de overste bij zijn aankomst in het centrum veel jonge studenten, leraren, administratief personeel en lokale mensen om hem te begroeten en te verwelkomen. Studenten gaven hem bloemen, en de algemeen overste stapte tussen de menigte om mensen te begroeten, glimlachjes uit te wisselen en zichzelf beschikbaar te stellen voor het nemen van foto’s. In de school en op de sportvelden kon hij de volgende dag luisteren naar het geroffel van enkele jonge mensen van het instituut zoals de beroemde Burundese tamboers optraden, een element van de nationale cultuur, uitgeroepen tot Universeel Erfgoed van de Mensheid.

Meer foto’s kan je bekijken via deze link.