De ene prijs na de andere voor DB Sint-Denijs-Westrem

Schermafbeelding 2024 06 06 om 09 03 36

Don Bosco Sint-Denijs-Westrem deed dit schooljaar met verschillende klassen mee aan heel wat scholenwedstrijden en het werd een 'boerenjaar' zoals men dat wel eens zegt. Met klas 5DA-HT kaapte de Don Boscoschool meerdere medailles weg op de Woodskills-wedstrijd en ook hun collega's van klas 5D-TWE wonnen 3 medailles, maar dan in drie verschillende wedstrijden. Sterk!

Woodskills is een nieuw en innovatief houtproject binnen de provincies Oost- en West-Vlaanderen. De competitie bestaat uit verschillende challenges waaraan alle secundaire houtscholen van deze provincies kunnen deelnemen. De opdrachten worden ontwikkeld door experten binnen hun vakgebied. Op die manier kunnen leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Schermafbeelding 2024 06 06 om 09 03 47
Klas 5DA-HT kaapte de hoofdprijs weg op de Woodskills-wedstrijd

En of Don Bosco Sint-Denijs-Westrem dat deed. Klas 5DA-HT schoot maar liefst vier keer raak: een gouden medaille in de categorie communicatie en teamwork, een gouden medaille in de categorie circulariteit en duurzaamheid en een zilveren medaille in de categorie design en originaliteit. Tot slot won de klas ook nog de hoofdprijs in de Woodskills-wedstrijd Design & Produce! 

"We komen als eerste uit een selectie van elf Vlaamse scholen die zich aan deze uitdaging waagden", vertelt leerkracht houtbewerking Pieter Debrabandere. "Een jaar lang met vallen en opstaan bogen we ons als één team over de uitdaging om een functioneel, circulair en duurzaam meubelstuk te ontwerpen. De productie moest met de CNC-machine gebeuren en de montage mocht niet langer dan anderhalf uur in beslag nemen. Nagels, schroeven en lijm waren niet toegestaan. Een topprestatie van onze klas!"

Nog meer prijzen

Maar daar houdt het niet op voor Don Bosco Sint-Denijs-Westrem. Ook klas 5D-TWE viel in de prijzen. Zij deden dat zelfs in drie verschillende wedstrijden:
 

  • Eerste wedstrijd: de Solar Olympiade. De opdracht was om een afstand van twaalf meter zo snel mogelijk af te leggen met een zelf ontwikkeld wagentje. 5D-TWE won.
  • Tweede wedstrijd: de maakweek van de eerstejaarsstudenten uit de bachelorrichting OPT (Ontwerp en Productie Technologie). 5D-TWE deelde de tweede plaats.
  • Derde wedstrijd: de STEM-Challenge van KUL. De opdracht was om met een door KUL geleverd pakket een toren te bouwen die aan een aantal criteria moest voldoen. 5D-TWE won!P


Een dikke proficiat aan deze leerlingen én ook aan de begeleidende leerkrachten!

Schermafbeelding 2024 06 06 om 09 06 04