De Takel zet in op sport: "Jongeren versterken in hun (wel)zijn"

Sport dj21vau

In 2022 zet De Takel extra in op sport voor jongeren. Hiervoor gaat het Oostendse jeugdcentrum van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen een samenwerking aan met Stad Oostende, alsook tekende het in voor het internationaal Erasmusproject 'Sea & Coast'.

"Sport en spel is als het ware een tweede natuur van de Takel", klinkt het bij de Don Bosco-organisatie. "Sinds januari 2022 gaan de jeugdwerkers er weer ten volle tegenaan voor jongeren uit verschillende windstreken van de wereld die in en rond Oostende wonen. Het is de bedoeling om naast voetbal de jongeren ook kennis te laten maken met andere sporten. Het project van Stad Oostende ‘Sociale Sportclub’ kadert zeker in deze verbreding. Sofean en Fred nemen alle medewerkers en jongeren mee in het verrijkende verhaal van sport. Ze rolden al een intens sportprogramma uit tot aan de zomervakantie."

"Het project 'Sea & Coast' is erop gericht om jongeren beter te leren omgaan met traumatische ervaringen. Jeugdwerkers uit Slowakije (Bratislava), Malta (Sliema), Italië (Rome) en België (Oostende) wisselen kennis en deskundigheid uit omtrent het omgaan met stress, angsten, trauma’s die jongeren ervaren. We laten ons inspireren bij het ontwikkelen van een recreatief aanbod door de sterkte en positieve invloed van zee en meer, strand en kust. Ze brengen verschillende ideeën, ervaringen en expertise over de landsgrenzen heen samen om het proces van leren en het in praktijk brengen te verrijken alsook om een innovatief opleidingsprogramma voor jeugdwerkers te ontwikkelen."

Jongeren versterken in hun (wel)zijn
Teresa, Edith en Sofean trekken het project voor de Takel. "De samenwerking biedt een diverse mix van op kennis gebaseerde praktische en beroepservaring op het gebied van jeugdwerk en psychologie", klinkt het bij de jeugdwerkers. "Jeugdwerkers komen tot een betere dienstverlening aan jongeren die het bij momenten moeilijk hebben en zo jongeren versterken in hun (wel)zijn. Met het sportief aanbod voor tieners, pubers en jongvolwassenen én het trainen van jeugdwerkers wil de Takel jongeren zich beter in hun vel laten voelen!"