De Takel zet zich in voor jongeren uit India en Gaza

De20 Takel qlz6c77

In dagcentrum De Takel in Oostende stonden de afgelopen weken heel wat acties op het programma. Zo waren er onder meer een vastenactie, een inleefdag rond India én een 'mooimakers'-actie.

Vastenactie
Tijdens de vastenperiode koos ieder kind van het dagcentrum vrijwillig een actiepuntje. Bijvoorbeeld: in het weekend vier uur minder gamen, geen vlees eten, geen desserts eten, geen ruzie maken met zus of broer, geen chips eten bij het tv kijken, zonder morren helpen met de afwas, ... Iedereen deed enthousiast en volhardend mee. Met al deze acties spaarden de kinderen zo'n 150 euro uit.

Inleefdag
Daarnaast was er ook een inleefdag rond India: Indisch eten, tuinieren, een India-quiz, Indisch kokerellen, ... De Takel werd volledig Indisch aangekleed met materiaal van Prisca: zij liep een zo'n vijf jaar geleden stage in de Takel en heeft Indische roots. Als kers op de taart was er nog een onlinemeeting met collega Biju uit Kerala, die op familiebezoek was in zijn geboortestreek Kottayam.

'Mooimakers'-actie
En ook in de paasvakantie zaten de jongeren van De Takel niet stil. Zo waren er twee actiemomenten met ‘mooimakers’. De kinderen lieten zich sponsoren en haalden maar liefst 34 kilo vuilnis op. Goed voor 112 euro én een propere buurt! Opgeteld met de andere acties werd er in totaal 262 euro opgehaald. Dit ten voordele van meisjes die wonen in het weeshuis “Huis van Liefde” in regio Kottayam, Kerala, India.

Wandeling voor Gaza
Daarnaast zijn er ook enkele jongeren van De Takel die in twee groepen enkele kilometers wandelden uit solidariteit met jongeren uit de Gaza. Op die manier willen ze zich inzetten voor een rechtvaardige vrede tussen Israël en Palestina. Vrienden van De Takel sponsorden de afgelegde kilometers!