De Warmste Week kiest voor 'opgroeien zonder zorgen'

Social 2023
Het thema van de Warmste Week 2024: Opgroeien zonder zorgen

Ook dit jaar vindt De Warmste Week opnieuw plaats. De jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT loopt van 18 t.e.m. 24 december en zamelt geld in voor verschillende projecten. Het thema van dit jaar is 'Opgroeien zonder zorgen'. Het zal dan ook niet verbazen dat je een aantal Don Bosco-organisaties kan terugvinden tussen de gesteunde projecten.

"Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen", klinkt het op de website van De Warmste Week. "Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar. Daarom gaan we dit jaar vlammen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. Want iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen. Samen gaan we vlammen voor een veilige plek voor elke jongere en elk kind."

Heel wat Don Bosco-organisaties

De opbrengst van De Warmste Week wordt dit jaar verdeeld onder 287 projecten. Stuk voor stuk projecten die zorgen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. Thuis, op school, in hun vrije tijd en online. Wanneer we tussen deze projecten bladeren, zien we ook een aantal Don Bosco-organisaties verschijnen: internaat Don Bosco Groot-Bijgaarden, De Takel Oostende, CKG Don Bosco, Speelplein Don Bosco Beerse ... Met andere woorden: steun je De Warmste Week, dan steun je Don Bosco.

Steunen?

Meer informatie over De Warmste Week kan je vinden via onderstaande button, de trailer van De Warmste Week kan je hieronder bekijken. Don Bosco rechtstreeks steunen? Neem een kijkje op de pagina 'Steun ons'.