Zes deugnieten op weg naar heiligheid

49898864 10218451769472358 5132795499962695680 o 6wsgvg5

Terri, zuster Princy, Jurgen, Brecht en de salesianen Henny en Koen kregen de kans om in Turijn de salesiaanse spiritualiteitsdagen mee te maken. Daar stelde de Algemeen Overste de jaarspreuk voor van 2019: "heiligheid ook voor jou!"

De provincie stuurde zes deugnieten naar Turijn, in de hoop meer voeling te krijgen met heiligheid. Waarom ze net voor dié zes mensen kozen, dat weet alleen God. Want zeg nu zelf: hoe supergroot is de kloof tussen heiligheid en weliswaar knappe maar gewone stervelingen? Als we de sprekers mogen geloven, is die kloof overbrugbaar. Dat is toch even slikken.

Naast heel wat lezingen genoten we ook van een dansshow die gebracht werd door jongeren uit een lokaal oratorio. Het spektakel zag er piekfijn uit met buitengewoon mooie kostuums. Daarnaast viel me op dat je op vele manieren dit thema kunt benaderen: boordevol humor, beladen met dogma's, fijnzinnig en welgemeend. Alles is mogelijk en dat geeft 'heiligheid' een goddelijk teint.

Wij zijn alle zes geraakt door wat er (ooit) gebeurde in Valdocco en kijken ernaar uit om ermee aan de slag te gaan. Op zaterdag 9 februari presenteren we de inhoud van de lezingen aan de vertegenwoordigers van de Salesiaanse Familie. Nadien verspreiden we die informatie ook via onze gekende mediakanalen.

Wat zegt u? Op weg naar heiligheid? ANDIAMO!