Diploma-uitreiking Don Bosco-erfgoedcursus

Schermafbeelding202018 06 0820om2016 31 03 es8tckh

Met 16 cursisten zijn we in september 2016 gestart. In 2 jaar tijd werden we, onder begeleiding van Wilfried en Maarten, ondergedompeld in het leven, de achtergrond en de pedagogie van Don Bosco. Bij elke (maandelijkse) samenkomst leerden we het salesiaanse gedachtengoed én mekaar beter kennen. We vormden ‘eenheid in diversiteit’: een groep van heel verschillende mensen qua leeftijd, afkomst, beroep, motivatie, ... Het was een verrijking om doorheen deze cursusjaren van mekaar te leren, lief en leed te delen. We werden als het ware ‘hartfamilie’.

We werkten (samen of individueel) projecten uit om in eigen werkomgeving de salesiaanse spiritualiteit verder uit te dragen. Een nieuw huis van medewerkers, avondlezingen met VIA Don Bosco, een bedevaartreis naar Turijn, een rugzak, koffer en spel voor (nieuwe) leerkrachten, grensoverschrijdende activiteiten in Gent en Kortrijk, een overkoepelende nieuwe website, een verdiepend kaartspel ... Originele, sterke en leuke projecten met één terugkerend kenmerk: verbondenheid.

Op dinsdag 29 mei kwamen we - voorlopig althans - voor de laatste keer samen. Een terugblik ‘leerzaam omzien’ met afsluitend een bijzonder persoonlijke feedback en diploma-uitreiking door onze mentoren Wilfried en Maarten. Onze gebruikelijke ochtendbezinning werd ditmaal een avondbezinning. Nele en Daphné leidden ons in de wereld van de zaaier, het zaad, de boom, de takken en de vogels met hun nesten. Hoe toepasselijk: wat werd er gezaaid in ons, hoe zijn wij gegroeid en wat zaaien wij verder? Is ook hier het terugkerend antwoord ‘verbondenheid’? Zoveel om bij stil te staan en te verwonderen...

De warme dag, letterlijk en figuurlijk, vroég gewoon om een barbecue! Laathet maar aan West-Vlamingen over om heerlijk vlees te voorzien, perfectafgebakken door Sylvie. De sfeer was super! Afscheid nemen tot volgend jaarvalt ons te zwaar. We spreken daarom deze zomer nog af op Stevens boot in Gent.

Wilfried, Maarten, Simon, Steven, Stef, Sylvie, Mirte, Etienne, Toni, Simon, Wilfried, Jonathan, Magda, Laurens, Daphné, Nele en Bart, dit zaad van verbondenheidis een sterke boom geworden om heerlijk in te nesten. Dankjewel!