"Dit filmfestival is een droom die is uitgekomen"

DBGYFF nmrltvr

Op donderdag 18 en vrijdag 19 november vond het Don Bosco Global Youth Film Festival (DBGYFF) plaats. In meer dan 50 landen wereldwijd werden de vele ingestuurde films geprojecteerd tijdens feestelijke voorstellingen. Op vrijdag 19 november vond het slotevenement plaats in Valdocco, dit in aanwezigheid van Algemeen Overste Ángel Fernández Artime.

De slotceremonie van het DBGYFF vond vanaf 18 uur plaats in het Teatro Grande in Valdocco. Naast Algemeen Overrste Ángel Fernández Artime waren ook Gildasio Mendes (de consulent voor sociale communicatie), Harris Pakkam (directeur van het festival) en Cristina Priarone (voorzitter van de Italiaanse filmcommissies en lid van de jury) aanwezig. Tijdens de ceremonie werden nog enkele geselecteerde kortfilms vertoond. Alle films, geïnspireerd door het jaarthema 'Bewogen door hoop', werden toegejuicht door de aanwezigen.

Buitengewone dingen
De Algemeen Overste bedankte de vele jonge deelnemers nog. "Jongeren zijn in staat buitengewone dingen te doen, zelfs als ze alleen maar een mobiele telefoon tot hun beschikking hebben." Ook directeur Harris Pakkam was dankbaar. "Dit festival is een droom die is uitgekomen, en we hopen dat het ook in de toekomst zijn vruchten zal blijven afwerpen."

Prijsuitreiking
Samen met jurylid Cristina Priarone maakte de Algemeen Overste de winnaars bekend. De 36 prijzen voor de winnaars bestaan ook uit een aandenken en een geldbedrag. Voor de 15 Best Global prijzen ontvingen de winnaars € 5.000, de tweede plaatsen € 3.000 en de derde plaatsen € 2.000. De winnaars van de andere categorieën ontvangen elk € 2.500.

Benieuwd naar de winnaars? Je kan de slotceremonie via deze link herbekijken.
Wil je graag alle geselecteerde films bekijken? Dat kan via deze link.