Doble Vía projectteam en Don Bosco slaan handen in elkaar

Viadb ue147z5

Op maandag 24 maart bracht een internationaal team van UCLL (University Colleges Leuven-Limburg), samen met 2 vice-rectoren van de UPS (Universidad Politécnica Salesiana) en de directeur van de salesiaanse stichting PACES uit Cuenca-Ecuador een bezoek aan de vestiging in Sint-Pieters-Woluwe.

UCLL en UPS bouwen samen aan Doble Vía projecten op basis van de Verenigde Naties SDG’s: armoede, klimaat, gendergelijkheid en duurzame steden. Met Doble Vía is 'van elkaar leren' de boodschap en dit werkt aanstekelijk bij docenten, studenten en onderzoekers.

De Doble Vía-partners kwamen in contact dankzij Cor Anthonissen, sdb, en VIA Don Bosco-medewerkster Kaat Torfs, die ook projecten schreef met PACES in Cuenca. De gemeenschappelijk Salesiaanse interesse in praktische opleidingen en in werken voor de meeste kwetsbaren in de maatschappij zorgde dadelijk voor een band en gaf heel wat gespreksstof en toekomstdromen. Het Doble Vía team werd warm onthaald door het VIA Don Bosco team en kreeg een rondleiding in het internaat en het decanaat. De directeur van de school gaf toelichtingen over de campus waar zoveel nationaliteiten en culturen samen onderwijs maken, over de toenemende integratie van praktijkgericht onderwijs en de integratie-gerichte projecten die dicht bij de leefwereld van de jongeren staan. In de school waren volop voorbereidingen bezig voor een multi-culti dag om de aanwezige multiculturaliteit in de picture zet.

Alle partners kijken uit naar uit naar gemeenschappelijke Doble Vía projecten.

Gracias amigos!

Meer info over Doble Vía Studentenprojecten vind je op de Facebookgroep Doble Via Ecuador 2018.