Don Àngel Fernàndez, de algemeen overste, op bezoek in Luik

Nilesh20lawrence20wilfried20angel 4yjf831

Tijdens het laatste weekend van februari kwam don Àngel Fernàndez Artime op bezoek in Luik. Nilesh Dodiyar, Sdb, was erbij en is uw verslaggever.

Iedereen was welkom voor het bezoek van de algemeen overste! De bijeenkomst begon met een eucharistieviering, voorgegaan door Don Àngel. Kinderen brachten een kleine sketch over de ontmoeting tussen Don Bosco en Bartolomeo Garelli in de sacristie en het begin van de salesiaanse congregatie. In zijn homilie sprak don Àngel over de vriendschap van Don Bosco met zijn eerste leerling.

De algemeen overste riep op om naar anderen te kijken door de ogen van God en om anderen menslievend te benaderen. Die evangelische waarden zijn niet evident, noch gemakkelijk om te allen tijde ernaar te handelen. Aan het einde van zijn preek benadrukte hij de schoonheid van de wereld en de mensheid. Tijdens de mis werden ook verschillende groepen van de Salesiaanse Familie voorgesteld.

Na de mis was er tijd voor samenzijn. In de namiddag werd de bisschop van het bisdom Luik verwelkomd tijdens een congres. Op zijn beurt dankte hij de algemeen overste en de leden van de Salesiaanse Familie voor hun werk in Gods wijngaard. Tijdens de conferentie getuigde don Àngel over salesiaanse werken wereldwijd en hoe deze in vele levens het verschil hebben gemaakt. Hij zei dat het heel belangrijk is om er voor elkaar te zijn, zowel in de gemeenschap als in het gezin. Ten tweede sprak hij over ons onderwijs en hoe het op wonderbaarlijke deuren opent voor zovelen. Tijdens de verschillende vragen sprak hij voornamelijk over onze trouw aan God en zorg voor de armen.

Aan het einde gaven de salesiaanse gemeenschap van Luik hem een ​​teken van liefde voor zijn prachtige bezoek. Nadien konden ook de jongeren nog afscheid nemen. Ook ik heb genoten van het bezoek en de eigentijdse salesiaanse sfeer. Lang leve Don Bosco!