Don Bosco BuSO Halle gaat 'speeddaten' met hulpinstanties

Halle 05477yd

Don Bosco BuSO Halle (buitengewoon secundair onderwijs) pakt op vrijdag 25 februari uit met een bijzonder initiatief: een hulpverleningscarrousel. De school wil haar (kwetsbare) jongeren op deze manier leren kennismaken met de hulpverleningsinstanties uit de buurt.

Dit doet Don Bosco BuSO Halle aan de hand van een hulpverleningscarrousel waarbij verschillende organisaties zichzelf op een interactieve manier voorstellen. "De leerlingen maken op vrijdagvoormiddag 25 februari een wandeling doorheen Halle en stoppen bij verschillende organisaties (JAC, jeugddienst, enzovoort)", klinkt het bij de school. "De jongeren van het eerste en tweede jaar worden in groepen verdeeld en schuiven na ongeveer 15 minuten door naar de volgende organisatie: een speeddate met de hulporganisaties als het ware."

Organisaties leren kennen
“Onze school onderneemt dit initiatief omdat we vaststelden dat de (kwetsbare) jongeren de verschillende hulpverleningsorganisaties van Halle niet of onvoldoende kennen. Of de drempel te hoog vinden", besluit Bo Machiels, zorgcoördinator Don Bosco BuSO Halle.