Don Bosco Cup opnieuw een succes; Haacht pakt de beker

DB Cup flgopvm

Na een afwezigheid van twee jaar (2020 en 2021) kon de Don Bosco Cup eindelijk opnieuw doorgaan. Dat is een jaarlijks voetbaltornooi voor leerlingen van de eerste graad uit alle Don Boscoscholen van Vlaanderen dat door Don Bosco Zwijnaarde georganiseerd wordt.

"In 2014 startten we met dit jaarlijks voetbaltornooi", vertelt organisator en LO-leerkracht Tim Baele. "We zien dit evenement als een ideaal contactmoment voor leerlingen en leerkrachten tussen de verschillende Don Boscoscholen. Door corona kon het tornooi de laatste twee jaar niet doorgaan, gelukkig ging dat nu eindelijk wel weer."

Nieuwe winnaar
En het werd een succes. "Alle zes scholen van voor corona (Kortrijk, Sint-Denijs-Westrem, Haacht, Hoboken, Halle en Zwijnaarde) waren er weer bij, al hopen we nog steeds dat er steeds meer DB-scholen meedoen. Ook een leuk weetje is dat er nog eens een andere winnaar is. Na tweemaal Don Bosco Zwijnaarde kon nu Don Bosco Haacht zegevieren. En alle scholen hebben minstens een puntje behaald, dus het werd een spannende sportdag."