Don Bosco en zijn erfgoed, afzwaaien en van start gaan

7 5xzbr8l

Na meer dan twee jaar samen op weg geweest te zijn, sloten de deelnemers van de cursus Don Bosco en zijn erfgoed afgelopen dinsdag hun avontuur af. Een weekje eerder, op dinsdag 29 september, stond alweer een nieuwe groep klaar om kennis te maken met deze cursus van Don Bosco Vorming & Animatie.

Op dinsdag 6 oktober was de toneelzaal in Don Bosco Oud-Heverlee de coronaveilige plek voor de afronding van de achttiende editie van de cursus Don Bosco en zijn erfgoed. De cursisten, die twee jaar samen op weg geweest zijn, waren blij elkaar in levende lijve terug te zien. Er was ruimte om terug te blikken op de cursus, vooruit te kijken naar hun multiplicatorschap (het vertalen, doorgeven en levend houden van het erfgoed van Don Bosco) en om creatief af te ronden. Een deugddoende dag met veel ‘leren van elkaar’ en natuurlijk ook de nodige ruimte om te vieren en ook informeel (met veilige afstand) afscheid te nemen.

Op dinsdag 6 oktober sloten de cursisten hun avontuur af in Oud-Heverlee. Foto's: DBV&A

Nieuwe groep
Een weekje eerder, op dinsdag 29 september, waren er vijftien enthousiaste nieuwe cursisten in Oud-Heverlee toegestroomd om kennis te maken met de cursus en hun traject van twee jaar (iedere maand een bijeenkomst) aan te vatten. De zon was op de juiste momenten van de partij en gaf symbolisch de warme en aangename sfeer weer. Deze eerste dag was een aanzet om elkaar beter te leren kennen als groep, maar ook om wat meer zicht te krijgen op de manier van werken en de rijkdom aan informatie die er rond Don Bosco bestaat. We kijken er al naar uit om verder op weg te gaan met deze diverse groep met mensen uit het onderwijs, van de jeugddienst, de pedagogische begeleidingsdienst, Don Bosco Media, de medewerkers, de oud-leerlingen, Don Boscowerken Nederland en de jonge salesianen-missionarissen.

Hieronder kan je enkele sfeerbeelden vinden van de kennismakingsdag van de nieuwe groep cursisten.