Don Boscofeest op het internaat te Wijnegem

Schermafbeelding202020 02 0720om2008 39 35 n81rc8q

De voorbije week startten de opvoedsters reeds met de noveen in de leefgroepen. Tijdens de avondwoordjes gingen we dieper in op het leven en het werk van Don Bosco, met als hoogtepunt een groot Don Bosco spel op woensdag 29 januari.

We verzamelden met iedereen in de hal van het internaat, om van daaruit te vertrekken naar de verschillende leefgroepen. In elke leefgroep werd gestart met een fragment uit het verhaal van Don Bosco, waaraan vervolgens een activiteit werd gekoppeld. Zo mochten de kinderen met verschillende materialen internaten, scholen en kerken bouwen en oefenden ze trucjes met circusmateriaal, net zoals Don Bosco deed. De kinderen dachten ook na over wat hen echt gelukkig maakt, en dit mochten ze neerschrijven op een ballonnetje dat werd opgehangen op panelen in de hal. Ten slotte leerden we ook dat Don Bosco moed en vertrouwen gaf aan zijn jongens, en dit brachten we tot uiting met vertrouwensspelletjes. Plezier alom!
Uiteraard hoort bij een feest ook lekker eten. Na het spel stond ons een geweldig buffet te wachten in de hal met hartige en zoete lekkernijen. De kinderen keken hun ogen uit! We aten ons buikje rond en blikten met veel voldoening terug op een geslaagde, deugddoende dag.

Op vrijdag 31 januari konden ouders en kinderen na school komen genieten van lekkere pannenkoeken en een warm drankje. Het was een groot succes, we genoten van het samenzijn in verbondenheid met elkaar en met Don Bosco.