Don Bosco Haacht volgt zichzelf op in Don Bosco Cup

DB Haacht 1
Don Bosco Haacht wint voor het tweede jaar op rij

Onder een stralende zon vond op woensdag 31 mei de Don Bosco Cup 2023 plaats op de velden van KVV Sint-Denijs Sport. Tijdens dit voetbaltoernooi voor leerlingen van de eerste graad (secundair onderwijs) strijden onze Don Boscoscholen onderling tegen elkaar voor de felbegeerde beker.

“Laat me beginnen met het belangrijkste: dat het opnieuw een groot succes werd”, aldus organisator Tim Baele van Don Bosco Zwijnaarde. “Dit jaar vonden maar liefst zeven Don Boscoscholen de weg naar ons jaarlijkse toernooi en met de komst van Don Bosco Gent, campus Sint-Pieters mochten we zelfs een nieuwe ploeg (de school is recent aangesloten bij het Don Bosco Onderwijscentrum) verwelkomen.”

De nieuwe school gaf het voorbeeld op vlak van sportiviteit
organisator Tim Baele

Een ploeg die meteen een trofee mee naar huis mocht nemen. “Niet de beker met de grote oren, maar wel de fairplaybeker”, aldus Tim. “Op sportief vlak was het nog wat zoeken voor de nieuwe school, maar ze wisten toch een punt te sprokkelen. De erehaag die ze steeds voor de tegenstander én de scheidsrechter vormden, getuigde echter van een grote sportiviteit. Een voorbeeld! Verdiende trofee voor Don Bosco Gent, campus Sint-Pieters dus.”

Bloedstollende strijd

In de bovenste tabelhelft speelde zich een spannende strijd tussen drie scholen af: Don Bosco Haacht, Don Bosco Halle en Don Bosco Zwijnaarde. Uiteindelijk trok Haacht het laken naar zich toe, maar tot de allerlaatste seconden bleef het spannend. “Zo volgt Haacht zichzelf verdiend op als winnaar”, besluit Tim. “Wij zijn vooral blij dat er steeds meer scholen de weg naar de Don Bosco Cup vinden. Laat ons hopen dat er volgend jaar nog minstens eentje bijkomt, want een toernooi als het deze is toch iets uniek.”

Eindstand

1. Don Bosco Haacht (14 punten)
2. Don Bosco Zwijnaarde (14 punten)
3. Don Bosco Halle (12 punten)
4. Don Bosco Sint-Denijs-Westrem (5 punten)
5. Don Bosco Hoboken (5 punten)
6. Don Bosco Kortrijk (5 punten)
7. Don Bosco Sint-Pieters Gent (1 punt)

Benieuwd naar de foto's? Die zullen morgen (1 juni) op deze website verschijnen!

Auteur: Tim Bex