Don Bosco Halle scoort uitstekend op Vlaamse Olympiades

Olympiade ajpjsqd

Traditiegetrouw nam Don Bosco Halle dit schooljaar opnieuw deel aan een aantal Vlaamse Olympiades. Leerlingen uit de doorstroomrichtingen Industriële Wetenschappen en Techniek-Wetenschappen toonden zich enthousiast om de strijd aan te gaan met uitdagende edities van de Wiskunde, Fysica en Biologie Olympiade.

Wiskunde
Begin januari namen in Vlaanderen 24.301 leerlingen deel aan Vlaamse Wiskunde Olympiade & Junior Wiskunde Olympiade. "Achttien leerlingen van onze school wisten door te stoten naar de tweede ronde en behoren zo tot de 10% beste Vlaamse deelnemers", klinkt het bij Don Bosco Halle. "Het Vlaamse gemiddelde in de derde graad bedraagt 79/150. De gemiddelde score van alle leerlingen van de derde graad van Don Bosco Halle bedraagt 104/150."

Fysica
De Vlaamse Fysica Olympiade of VFO is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad secundair onderwijs zowel hun theoretische als praktische kennis over fysica testen en mooie prijzen in de wacht kunnen slepen. "Maar liefst twaalf leerlingen van 6TTW, 5TIW en 6TIW zijn erin geslaagd om door te stoten naar de tweede ronde."

Statistiek
Voor de tweede keer gaan leerlingen van het zesde jaar Industriële Wetenschappen ook Europees met een deelname aan de Europese Statistiek Olympiade. Er namen dit schooljaar 321 teams deel: 75 teams uit de tweede graad en 246 teams uit de derde graad. "Twee van de Don Boscoteams behoorden tot de Belgische top 20 en kregen op 7 februari een volgende opdracht voor de halve finale voorgeschoteld. Uit de top 20 worden de drie beste Belgische teams (goud, zilver & brons) geselecteerd. Voor de ambitieuze teams van leerlingen en begeleidende leerkrachten is een podiumplaats een haalbaar doel."