DB Halle verwelkomt Spaanse collega's: "Don Bosco schept banden"

DB Halle 1s8pcgb

De voorbije week mocht Don Bosco Halle drie Spaanse collega's uit Zaragoza verwelkomen op de campus: een leerkracht LO, een leerkracht Lager Onderwijs en een leerkracht informatica. De uitwisseling stond in het teken van een toekomstige internationale samenwerking.

"Vorig schooljaar contacteerde de Erasmus+-coördinator van 'el colegio Ntra. Sra. del Pilar de Zaragoza', ook wel 'Salesianos de Zaragoza' genoemd, mij met de vraag of vier leerkrachten onze school een bezoek mochten brengen", legt Ingrid De Geyndt van Don Bosco Halle uit." "De persoon in kwestie had mijn gegevens gevonden via een online vergadering in november 2020, een event dat kaderde binnen het Erasmus+-project van DBWAVE (Don Bosco Web for a more Accessible and inclusive VET in Europe).​ Uiteindelijk landden vorige week zaterdag drie Spaanse leerkrachten op Zaventem en logeerden ze in hartje Brussel. Vandaar verplaatsten zij zich met de wagen naar onze campus en bezochten ze verschillende steden."

De Spaanse leerkrachten bezochten onder meer enkele steden.

Het werd alvast een druk programma voor de Spaanse leerkrachten. "Ze luisterden en keken de voorbije week vaak verbaasd en vol bewondering naar de werking op onze campus", gaat Ingrid verder. "Begeleid door de zon, de warme ontvangst en duidelijke uitleg van de collega's in Halle keerden zij gisteren met heel wat technische, schoolse, organisatorische, collegiale, sportieve en culturele verhalen terug naar huis. De collega's in Halle anderzijds vernamen reeds dat het Spaanse schoolsysteem een andere structuur en tijdschema kent. Dit verhaal zal verder kleur krijgen ter plaatse tijdens een nog te plannen bezoek aan 'el colegio' in Zaragoza."

Een woordje uitleg over de verschillende afdelingen van de school.

"Als afsluiter van hun bezoek aan België en als voorsmaakje van een bezoek aan Zaragoza, stond er donderdagavond een heerlijke paella op het menu, klaargemaakt door het Spaanse trio, en werd er meegezongen op de Vlaamse hit van Jimmy Frey. Het erfgoed van Don Bosco inspireert, schept banden, sloopt grenzen en taalbarrières!"

Meer info over DBWAVE kan je hier vinden.