DB Helchteren neemt voor eerste keer deel aan Vlaamse Houtproef

Hout vygt40k

Heel wat leerlingen houtbewerking van Don Bosco Helchteren nemen op dit moment deel aan de Vlaamse Houtproef. In die wedstrijd krijgen alle deelnemers eenzelfde opdrachttekening die ze moeten realiseren. Voor de Don Boscoschool is het de eerste keer dat ze deelneemt aan deze proef.

In totaal nemen er zo'n 875 Vlaamse leerlingen deel aan de Vlaamse Houtproef, Don Bosco Helchteren is één van de twaalf Limburgse scholen. "Het is de eerste keer onze school deelneemt. Dankzij deze proef kunnen we heel goed analyseren wat het niveau van onze leerlingen juist is en daar kunnen we uit leren. Op die manier kunnen we ons onderwijs bijsturen naar een hoger niveau.

Krukje
Via de Vlaamse Houtproef wil de Confederatie Bouw het beroep van houtbewerker in het daglicht zetten. Leerlingen van de tweede en derde graad die de richting hout of schrijnwerkerij volgen, kunnen zich inschrijven voor deze proef. Iedereen krijgt een dag de tijd om hetzelfde werkstuk in te dienen, dit jaar is dat een soort krukje. Het idee lijkt eenvoudig, maar de uitwerking is een ander paar mouwen, zo klinkt het ook bij de leerlingen.