Don Bosco Lab van Sint-Denijs-Westrem verwelkomt 10.000ste leerling

Don20 Bosco20 Lab thajimt

Het Don Bosco Lab van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem mocht gisteren, dinsdag 7 februari, de 10.000ste bezoekende leerling verwelkomen. Deze workshops voor leerlingen van lagere scholen bestaan al 15 jaar en dit moment mocht dan ook niet onopgemerkt voorbijgaan...

Sinds 2008 organiseert Don Bosco Sint-Denijs-Westrem workshops voor lagere scholen. "Als ‘School voor Wetenschap, Techniek en Design’ hebben wij de perfecte uitrusting om workshops aan te bieden aan de lagere scholen. Dit alles wordt gebundeld in ons Don Bosco Lab", legt adjunct-directeur Jop Vercruysse uit. "Deze workshops gaan wekelijks door, telkens een halve dag. Zo proberen wij de leerlingen kennis te laten maken met de wondere wereld van STEM en Techniek. Jaarlijks komen er meer dan 2.000 kinderen langs."

In de bloemetjes

Al 15 jaar komen leerlingen proeven van de mooie projecten die op de school uitgewerkt zijn. "Dit maakt dat ondertussen heel wat jonge leerlingen gepasseerd zijn… Op dinsdag 7 februari mochten we de 10.000ste bezoekende leerling in de Technoklas verwelkomen. Dit moment lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan en deze leerling (alsook de klas) werd als het ware 'in de bloemetjes' gezet, dit op onze eigen creatieve technische-STEM manier."

Leerlinge Billie-Marie met haar prijs en de begeleidende STEM-leerkrachten

Het was klas 6A van de Désiré Van Monckhoven Basisschool Gent die in de prijzen viel. De klas kreeg een met de lasercutter uit hout gesneden Lego-mannetje als aandenken cadeau en elke leerling kreeg een 3D-geprinte sleutelhanger alsook een GSM-houder cadeau. Bij het binnenkomen gingen de leerlingen op klasnummer staan en zo werd Billie-Marie Pappaert als 10.000ste leerling geteld. Zij ontving een met de lasercutter uit hout gesneden opbergdoos met LED-verlichting in de vorm van een Lego-blok. Alle attenties werden door de STEM-leerkrachten op school bedacht en gemaakt.

Speciale dag

“Ik had niet verwacht dat ik de 10.000ste leerling ging zijn", lacht Billie-Marie Pappaert. "Toen we in de rij gingen staan en de telling begon, dacht ik dat de leerling voor of na mij ging winnen… Ik ben heel blij dat ik dan toch de 10.000ste was en het cadeautje dat ik won, ga ik op mijn nachtkastje plaatsen. Al in het 5e leerjaar hoorde ik van vriendinnetjes op school dat we in het 6e leerjaar naar de Technoklas zouden komen, ik keek er enorm naar uit en de workshop was superleuk, ook voor meisjes! Het was een heel speciale dag voor mij.”