Don Bosco Lillo's Klavertje viert 125-jarig bestaan

IMG 20231020 WA0061

Dit schooljaar viert Don Bosco Basisschool Lillo’s Klavertje haar 125-jarig bestaan en dat wordt op vele manieren gevierd! Zo was er vorige week de leuke campagne 'terug in de tijd', werd er een bakwedstrijd georganiseerd én sloot men de schoolweek af met een groot verjaardagsfeest.

"Tegenwoordig hebben we een heel modern schoolgebouw met goed uitgeruste klaslokalen en een mooie, groene speelplaats, maar dat was vroeger anders", vertelt directeur Elke Hermans. "Tijdens het project ‘terug in de tijd’ ontdekten de leerlingen (en leerkrachten) heel wat nieuwtjes over hoe het vroeger was om naar school te gaan. Zo gaven we hen enkele wist-je-datjes mee en speelden we de hele week spelletjes uit de oude doos. We gingen knikkeren, hinkelen, touwtjespringen …"

Schermafbeelding 2023 10 26 om 16 29 47
Oud-leerlinge Maria is geboren in 1928 en kreeg een boeket bloemen

125 jaar, dat betekent dat er al generaties lang kinderen naar de school komen om te spelen en te leren. "Wij gingen op zoek naar de oudste leerling van de school en vonden zo Maria Mertens", gaat Elke verder. "Maria is geboren in 1928. We brachten haar een bezoekje in het rusthuis en overhandigden een boeketje bloemen."

Schermafbeelding 2023 10 26 om 16 25 09
Een van de mooie taarten uit de bakwedstrijd

De week werd afgesloten met een groot verjaardagsfeest. "Ouders deden mee aan een bakwedstrijd en zo konden alle kinderen een stukje verjaardagstaart eten. De aangeleerde volksdansen werden getoond en met een kroon op het hoofd zongen we samen een verjaardagslied. Hiep hiep Hoera en nog vele jaren voor Don Bosco Basisschool Lillo’s Klavertje !!