Don Bosco magazine nu ook beschikbaar als lesmateriaal

KC tweyun4

Binnenkort valt de tweede editie van het vernieuwde Don Bosco magazine in de brievenbus. Met een mix van actualiteit en vaste rubrieken is het de bedoeling om de lezers te informeren en te inspireren. Tot die lezersgroep behoren zeker ook heel wat leerkrachten en leerlingen. En precies daarom gaat Don Bosco magazine nu ook tot op school: dit in de vorm van lesmateriaal.

Op KlasCement kunnen leraren lesmateriaal met elkaar delen. Intussen kan je er al bijna 70.000 leermiddelen vinden: volledig gratis, voor alle leeftijden en vakken én makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp. Al meer dan 250.000 leden vonden de weg naar KlasCement. En dat doet Don Bosco magazine nu dus ook.

Begrijpend lezen of praten over geloof
Wanneer kwam het eerste Don Bosco-tijdschrift uit? Van welke film kennen we acteur Johan Heldenbergh vooral? Waarom houdt deze acteur niet van woordenschat als "cool"? De antwoorden op deze vragen kan je allemaal terugvinden in Don Bosco magazine, het is alleen een kwestie van zoeken. Voor leerkrachten lager of secundair onderwijs kan het alvast een boeiende oefening zijn: in plaats van een tekst van het internet te halen voor 'begrijpend lezen', kunnen de leerlingen tijdens hun opdracht kennis maken met de visie en het gedachtegoed van Don Bosco.

Maar ook voor godsdienstleerkrachten kan dit een meerwaarde zijn. In de rubriek 'Op Missie' heeft missionaris André Saenen het over de islam en het christendom, over het leven van een katholiek persoon in een moslimland, over een goede gelovige zijn, enzovoort. Aanzet genoeg om met de leerlingen in gesprek te gaan.

Materiaal eerste magazine
Over het eerste magazine zijn er vragen gemaakt over de tijdlijn (Een geschiedenis samengevat in een tijdschrift) en over het interview met acteur Johan Heldenbergh. Het materiaal werd intussen al aardig gedownload en is hieronder te vinden (klikken op de link):

- vragen over interview met Johan Heldenbergh
- vragen over 'een geschiedenis samengevat in een tijdschrift'
- Don Bosco magazine (editie 1, februari 2021)

Op 10 mei komt het volgende magazine uit. Na het verschijnen zal er nieuw materiaal op KlasCement komen.