Don Bosco’s Young Spirit nu ook actief in Nederland

Young20spirit 57vx36k

Young Spirit startte in 2020 al in Oostende (Vlaanderen) en richt zich op geloofsverdieping onder jongeren. Het initiatief lag destijds bij Kristine Decroos en salesiaan Biju Oledath en groeide al snel uit tot de organisatie ‘Young Spirit Oostende’. Twee jaar later breidt Young Spirit zich uit en vestigt zich ook bij Don Bosco in Assel (Nederland).

In de eerste plaats gaat het vooral om ontmoeting met jongeren middels sport, spel en creatieve bezinningsmomenten. Daaraan gekoppeld komen persoonlijke levensvragen aan bod en worden jongeren uitgedaagd om hun geloof te verdiepen.

“Er zal veel samenwerking komen met Young Spirit Oostende, die al ruim twee jaar ervaring heeft met het organiseren van activiteiten rondom jongerenspiritualiteit. We zijn bijvoorbeeld van plan om samen jongerenkampen in Assel te organiseren en zo ook de verbinding te maken tussen jongeren uit Vlaanderen en Nederland. Samen kunnen ze groeien in hun geloof,” vertelt Salesiaan Biju Oledath. Na zijn komst in Assel, heeft hij samen met salesiaan Dominiek Deraeve zijn schouders gezet onder de nieuwe plannen voor Don Bosco in Assel. Je leest er hier meer over. Young Spirit is de eerste concrete invulling van deze plannen, als het gaat om jongerenspiritualiteit.

“Het zoeken naar eigentijds jongerenpastoraat is zeer actueel. Er zijn geen snelle oplossingen, maar wij geloven in duurzame relaties en willen jongeren zeker op geloofsgebied ondersteunen en nabij zijn," legt Biju uit. Hij kijkt samen met Dominiek Deraeve uit naar de activiteiten die Young Spirit in Assel zal gaan organiseren voor jongeren.