Don Bosco Verviers zwaar getroffen door noodweer: "Alle hulp is welkom"

Verviers yoyfczn

In juli werd het Institut Don Bosco Verviers zwaar getroffen door het noodweer. Ondanks de vele hulp van vrijwilligers vanuit alle hoeken van het land, is de school nog steeds op zoek naar heel wat materiaal.

"Er lag ongeveer 1.30 meter water en modder in alle werkplaatsen en in de administratie", vertelt Anne Peeters, leerkracht Nederlands in Don Bosco Woluwe-Saint-Lambert. "Momenteel help ik samen met vele andere vrijwilligers bij het schoonmaken en het zoeken van uitrusting."

Kleine meubels, machines, ...
"Don Bosco Verviers is onder andere op zoek naar kopieerapparaten en kleine meubels voor de werkplaatsen. Daarnaast missen ze ook veel machines: stukken beginnen binnenin vast te roesten, motoren zijn nog niet droog/stuk, enzovoort", vertelt de leerkracht. "In een Don Boscoschool zijn praktijklessen enorm belangrijk. Zeker nu, voor deze leerlingen die thuis ook veel verloren hebben en die morgen hun regio terug op poten moeten zetten."

De directie van Don Bosco Verviers doet daarom een oproep:
Kent u technisch-bekwaamde vrijwilligers, (gepensioneerde) leerkrachten mechanica of andere mensen die bereid zijn om een dag (of meer) te komen helpen om de motoren van verschillende machines te checken/te laten herstarten? Heeft u zelf een machine of materiaal te geef of te koop? Heeft u andere tips of ideeën waarmee u de school kan helpen? Dan kan u contact opnemen met Anne Peeters via 0476 48 43 78 of contact met de school opnemen (gegevens kan u vinden op de website www.donboscoverviers.be).