Don Bosco Vorming & Animatie viert 25-jarig bestaan

Schermafbeelding 2023 10 23 om 10 40 03
Een ingetogen avond waarbij salesianiteit centraal stond

Op vrijdag 20 oktober vierde Don Bosco Vorming & Animatie haar 25-jarig bestaan met een ingetogen avond waarbij salesianiteit centraal stond. De schijnwerpers stonden er niet op één, maar op twee genodigden gericht: op salesiaan Carlo Loots en op het nieuwe boek ‘Sempre Avanti!’. Samen zorgden zij voor een lach en een traan op vele gezichten.

Reeds 25 jaar lang bedenkt Don Bosco Vorming & Animatie vormingsinitiatieven voor verschillende organisaties binnen de Don Boscowereld. De dienst begeleidt en ondersteunt onder meer scholen en jeugdhulpvoorzieningen met het doel mensen vertrouwd te maken met de pastoraal- pedagogische aanpak van Don Bosco. Om het 25-jarig bestaan van de dienst te vieren werd een heus feest georganiseerd waar ook het nieuwe beeldverhaal 'Sempre Avanti!' werd voorgesteld.

Sempre Avanti 049
Na 25 jaar neemt salesiaan Carlo Loots afscheid van Don Bosco Vorming & Animatie

Moderator Dieter nodigde stafmedewerkster Annemie, tekenaar Kürt en schrijfster Hilde uit in een gezellige setting om het beeldverhaal op een creatieve manier voor te stellen. De mooie afwisseling tussen interviews, de prachtige zang van collega Sofie en videobeelden maakten van de avond een ingetogen en inspirerend moment voor de vele aanwezigen. Tot slot zorgde salesiaan Carlo voor een lach en een traan. Hij neemt na 25 jaar afscheid van zijn 'levenswerk' en wordt voorzitter van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen.

Sempre Avanti 023
'Sempre Avanti!' is een beeld- en belevingsverhaal dat lezers raakt

Moeten we het nog even over dat nieuwe beeldverhaal hebben. "Het is geen historisch relaas, maar een beeld- en belevingsverhaal dat lezers raakt", legt Annemie uit. “Mensen moeten voelen dat ze deel uitmaken van het verhaal. Geen verhaal over heiligen of personen met superkrachten, gewoon over goede mensen. In het meervoud, want Don Bosco heeft zijn werk zeker niet alleen gerealiseerd. Maar hij zag altijd het goede in de ander en haalde het beste in hen naar boven. Zo iemand kan ook vandaag nog inspireren.” Benieuwd naar het boek? Je kan hieronder bestellen of meer informatie vinden. Meer foto's vind je via de andere button.

Auteur: Tim Bex