Don Bosco Wilrijk verwent haar buren dankzij nieuw project

Hoboken a12e3lo

De leerlingen van Don Bosco Wilrijk keken vreemd op toen ze vorige week rollators in plaats van brommers op de speelplaats zagen passeren. Een delegatie oudere dames uit de blokken van het Valkenveld waren er namelijk te gast bij de leerlingen Zorg.

Het was een nieuw initiatief van de leerkrachten voor de buurtbewoners en de leerlingen van de school. "Onder begeleiding van Sophie, Skrolan en Bart waren onze leerlingen gastheren en gastvrouwen voor deze oudere dames", legt Christian Rutges van Don Bosco Wilrijk uit. "Koekjes en taart - allemaal van eigen maak - smaakten zich een weg naar het hart van de buurtbewoners. Na een verjaardagslied voor een jarige dame wisten onze gasten het zeker: we komen elke maand terug!"

Het nieuwe buurtproject waarbij de leerlingen Zorg en de buurtbewoners maandelijks samenkomen kende dus een positieve start. "Het smaakte, net als de taart, naar méér!", besluit Christian. "Dit project is een fijne kans voor onze leerlingen om te tonen dat ze ook in de vertrouwde schoolomgeving hun skills kunnen etaleren."