Don Bosco zag (ongetwijfeld) dat het goed was...

Schermafbeelding202018 05 0920om2009 16 39 ndvq2ue

Op 31 januari vierden de Kortrijkse Kinderlanders (groot en klein) weer feest. Er was een schooleucharistieviering, verzorgd door de juffen en leerlingen van de derde leerjaren in samenwerking met het Kinderlandkoor.

Het werd een mooie viering die afgerond werd met de uitvoering van hét Don Boscolied 2018 door het 56-koppige koor en de zowat 500 andere aanwezigen. Ook de kleutertjes kwamen, voorzien van een passend Don Boscohoofddeksel, naar de kapel en zongen en dansten volop mee! Omdat het maar een halve schooldag was/is, werd het ontspannende gedeelte voor de leerlingen verschoven naar de dag erop. Er was niet alleen iets lekkers voorzien in de eetzaal maar er kwam ook een experimenterende meneer van Technopolis langs die drie shows uit zijn witte stofjasmouw schudde voor de drie verschillende leeftijdsgroepen. Er werden straffe proeven uitgevoerd rond ‘lucht en vuur’. Het brandalarm gonsde algauw door het hele schoolgebouw. Met nog een cadeautje voor elke leerling er bovenop werd de feestelijke dag afgerond. Het nieuwe Don Boscokruisje dat door alle leerlingen en alle leerkrachten werd omgetoverd tot een kunstwerkje (in papier, resp. hout) bleef achter als stille getuige van deze topdagen.

PS: Op woensdagavond trokken de directie en leerkrachten nog naar een klasserestaurant in Kortrijk. Het eten smaakte overheerlijk en de sfeer was goed. Heel goed.