Don Boscoscholen vieren hun jubilarissen

37 n9t3nf1

Wie 20 jaar op een Don Boscoschool in dienst is, werd gevierd. Didier Finet, voorzitter van het DBOC, is uw verslaggever.

Wim Verdeyen, organiserend voorzitter, verwelkomde alle jubilarissen en dankte hen voor hun 20-jarig inzet voor de school. Vervolgens stelde Eddy Deschryver, directeur, zijn school voor aan de hand van het beeld van de estafettelopers: één in de school zelf en één in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem. De twee drukken de verbondenheid tussen de twee scholen uit. Hij duidde ook de missie van zijn school: ‘zin’ als zingeving en goesting.

Daarna vermaakte cabaretband Het Grote Oor het publiek met ‘De opvoedknechten’, een show over het wel en wee in het onderwijswereldje via zang, muziek en poëzie.

Na een koffiebreak ging priesterleraar Dieter Verpoest, sdb, voor in de eucharistieviering. Deze werd opgeluisterd door Kooriander en Boskeband. Kooriander is het koor met leerlingen en leraren van het Don Boscocollege van Zwijnaarde met Debby De Smet als dirigent. Boskey Band is de band van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en onder leiding van Simon De Beelde. Als lezing uit het Evangelie koos Dieter voor Jezus' woorden: ‘Ik verzeker jullie, als je niet verandert en wordt als kinderen, kom je het Koninkrijk der Hemelen niet eens binnen’. Hierbij verwees hij naar ons opvoedingsproject waar we de jongere centraal stellen net zoals Don Bosco dat deed.

Tijdens de receptie bracht Didier Finet als voorzitter van het DBOC een toost uit op alle feestelingen die hun kristallen of porseleinen jubileum vieren. Hij bedankte hen en alle ‘meester-onderwijsmakers’ (leraren, leidinggevenden,…) voor de dagdagelijkse inzet voor onze 17.015 leerlingen zodat ze kunnen groeien in vrijheid, verantwoordelijkheid, verbondenheid en zingeving.

Heel het feestelijk gebeuren kon niet zonder de medewerking van velen: de werkgroep, de raad van bestuur, de leidinggevenden en leraren van gastschool Don Boscocollege Zwijnaarde maar vooral Martin Vande Kerckhove, administratief adjunct-directeur. Hij heeft alle catering en organisatie gecoördineerd. Mede dank zij hem was het feest verzorgd en stijlvol. Zonder uitzondering verdienen ze allen een pluim.Om te eindigen een dikke proficiat aan onze gewaardeerde jubilarissen:

Margot Achten, Eline Claesen, Marina Switten, Philo Verstraeten, Lieve Jans, Ria Celen, Roos Peeters, Nicole Vermeylen, Dirk Pint, Lies Pede, Paul Severens, Tom De Wolf, Anja Fabri, Kurt Maes, Steven Reynaert, Anneleen Jochems, Kris Vandeborne, Kris Vanhorenbeek, Wim Claes, Geert De Gauquier, Ingrid De Geyndt, Dirk Dhaenens, Rudy Servranckx, Peter Cools, Annick Gielissen, Bart Vanendert, Heidi Cardinaels, Rohnny Dupont, Hugo Geenen, Tim Luts, Viviane Schouteden, Jos Verheyen, Tom Francken, Erik Marynissen, Marc Ryckbosch, Luc Sienack, Tom Thijs, Ragna Van Acker, Sylvie Declercq, Ignace Tanghe, Chris De Clercq, Eddy Van Acoleyen, Johan Kröhle, Mario Standaert, Ann De Clerck, Katrien Chevalier, Luc De Coninck, Bart De Geest, Frederik De Vreese, Luc Uylenbroeck, Ria Van Meulder, David September, Danny Van de Steen, Katrien Cuyt, Ingrid De Baets, Roel Delft, Veronique Dept, Anneleen De Temmerman en Myriam De Wilde.