Don Boscocursus sluit jaar af met warme ontmoeting en pizza

Don20 Boscocursus 57v1tzk

Omwille van het coronavirus was het bijna acht maanden geleden dat de deelnemers van de cursus ‘Don Bosco en zijn erfgoed’ elkaar nog eens in het echt gezien hadden. De afsluiting van het eerste jaar (8 juni) werd dan ook een hartelijk weerzien onder een stralende zon. Een warme ontmoeting heet dat dan.

In de voormiddag gingen de cursisten in groepjes van twee op tocht. Tijdens een wandeling was er tijd om terug te blikken op het eerste jaar, maar ook om een goeie babbel te slaan. Na enkele inspirerende gesprekken met verschillende tochtgezellen kwamen de cursisten aan op een idyllisch plekje in het bos van Oud-Heverlee, waar ze de namiddag doorbrachten.

Altijd zoals vandaag
“Een namiddag die ons allemaal kon bekoren”, klinkt het in koor. “Eerlijk: het is altijd uitkijken naar de cursusdagen, maar deze stak er toch bovenuit. We aten samen pizza, gingen tijdens een creatieve bezinning op zoek naar hoe dit jaar ons op weg heeft gezet om multiplicator te worden, leerden bij over identiteit en hebben vooral veel gelachen. Hopelijk is het tweede jaar altijd zoals vandaag en kunnen we die computer aan de kant laten staan.”

Thuis blijven
Want de andere zeven cursusdagen moesten de deelnemers natuurlijk thuis blijven. “Toch was de sfeer en groepsdynamiek meteen aanwezig. Het is mooi om te zien hoe die band van tijdens de ontmoetingsdag toch versterkt is, ook al zaten we de overige cursusdagen thuis. Dat is iets speciaal en puur aan deze cursus; ondanks het feit dat we elkaar eigenlijk nog maar een keer gezien hebben, voel je een zekere verbondenheid.”

Overal meedragen
Een verbondenheid die de cursisten ook in de toekomst willen meedragen. “Het doel van deze cursus is natuurlijk om Don Bosco en zijn manier van opvoeden beter te leren kennen. Het is dan ook aan ons om de informatie op te nemen, te verwerken en overal mee te dragen. Ik zie de materie die we hier aangeboden krijgen dan ook niet als leerstof, maar eerder als leefstof. En nu ‘Sempre avanti!’, samen vooruit. We mogen terugblikken op een mooi eerste jaar, maar er zit een nog veel mooier tweede jaar op deze groep te wachten.”

Foto's van de afsluiting van het eerste jaar kan je hieronder bekijken.