Don Boscoleerkacht wint 'Teacher of Excellence Award'

Foto Tom Amijs met zijn leerlingen
Tom Amijs (midden, zittend) met zijn leerlingen

Tom Amijs, wiskundeleerkracht in Don Bosco Halle, werd door de internationale Sampe Foundation uitgeroepen tot winnaar van de 'Teacher of Excellence Award'. Dat is makkelijker gezegd de prijs voor Europees STEM-leerkracht van het jaar.

Tom’s buitengewone toewijding aan STEM-onderwijs op het Don Bosco Technisch Instituut in Halle en zijn jaarlijkse inzet voor de doorstroom van getalenteerde wiskundestudenten naar de VUB deden Emeritus-professor Clement Hiel (VUB) niet lang twijfelen. Hij nomineerde Tom Amijs meteen voor de 'Teacher of Excellence Award', die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Europese STEM-leerkracht.

Een prijs die leerkracht Tom ook in de wacht sleepte. Hij won de “Teacher of Excellence Award" van de Amerikaanse SAMPE Foundation, inclusief een bedrag van $500, een certificaat en een waardevol boek. Tom, die zelf ook oud-leerling is van de school (afgestudeerd in de richting Industriële Wetenschappen) geeft nu zijn 29ste jaar les op Don Bosco Halle en is zeer vereerd met de prijs.

“Door zijn inspirerende en motiverende manier van lesgeven halen leerlingen het beste in zichzelf naar boven. Ze ontdekken hun potentieel en worden gestimuleerd om ook zelfstandig aan de slag te gaan met hun leerstof.” klinkt het bij de directie van Don Bosco Halle TI.