Don Boscoleerkracht strikt bekende namen voor online sessies

Steven VV k9iia01

Leerlingen tijdens de herfstvakantie overtuigen om deel te nemen aan sessies via Google Meet, het is niet evident. Toch slaagde Steven Verhamme, leerkracht aan het Don Boscocollege in Kortrijk daarin. Hij nodigde enkele bekende mensen uit waarmee de leerlingen in gesprek konden gaan.

“De vrijheid van de jongeren is tijdens deze lockdown beperkt”, aldus Steven Verhamme. “Ze kunnen hun hobby’s niet uitoefenen en mogen alleen nog individueel sporten. De verleiding om een hele dag te gamen of op de smartphone te zitten is dus groot. En ik weet waarover ik spreek, want ik heb zelf kinderen.”

Om dat tegen te gaan, organiseerde de leerkracht van Don Bosco Kortrijk een aantal Google Meet-sessies. Daarvoor strikte hij enkele bekende mensen zoals nieuwslezer Wim De Vilder, actrice Loes Van den Heuvel, zanger Giovanni Kemper en rapper Daniël Busser. Zelf modereerde Steven Verhamme de coronaveilige sessies. “De leerlingen van de eerste drie middelbaren konden op vrijwillige basis deelnemen en vragen stellen aan de gast”, legt hij uit. “Door het succes is de kans groot dat we de sessies ook in de kerstvakantie laten doorgaan. Er zijn nog genoeg interessante onderwerpen die besproken kunnen worden.”