Don Boscoleerlingen al stappend en trappend naar school

Strapdag 8en53w3

Vandaag stond in vele scholen de Strapdag op het programma. Het doel van deze dag is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om duurzaam en veilig naar school te gaan.

Ook heel wat Don Boscoscholen deden mee aan de Strapdag. Zij spoorden de leerlingen aan om al ‘strappend’ (te voet, met de fiets, met de step, …) naar school te komen en organiseerden toffe activiteiten. Bij sommige scholen was het dit jaar zelfs een beetje anders dan de voorbije jaren.

Opening nieuw fietsparcours
In kleuterschool Klim-Op in Helchteren was de Strapdag dit jaar een groot feest. “Het was inderdaad geen gewone Strapdag voor ons”, zegt directeur Jos Ceyssens. "'Door Corona zeker?' hoor ik jullie al denken, maar niets is minder waar. Onze talrijk opgekomen fluomannetjes mochten met hun eigen fietsen voor de eerste keer ons gloednieuwe fietsparcours in gebruik nemen. Zoals jullie op de sfeerbeelden kunnen zien, hebben ze er enorm van genoten!"

Verplaatst door… de schoolfotograaf
In de kleuter- en basisschool Don Bosco Sint-Lambertus in Heverlee werd de Strapdag dit jaar een dagje vroeger georganiseerd. "Omdat de schoolfotograaf vrijdag op bezoek kwam en het anders organisatorisch wat te druk werd", legt directeur Martine Janssens uit. "Maar we hebben wel actief deelgenomen, hoor. Op donderdag spoorden we de leerlingen aan om al 'strappend' naar school te komen en in de namiddag konden ze op het kerkplein en op onze speelplaats terecht om zich volledig uit te leven."