Don Boscoleerlingen leggen Zusters in de watten

Wijnegem m6ji0sq

In 2022 vieren de Zusters van Don Bosco het 150-jarige bestaan van hun congregatie. Dat dit jubileum niet onopgemerkt voorbij zal gaan is duidelijk, want er worden verschillende initiatieven en activiteiten georganiseerd.

Een eerste activiteit is een verwendag voor de zusters. Een aantal leerlingen van het zevende jaar Thuis- en Bejaardenzorg uit Don Bosco Groenveld trokken op 24 maart naar de gemeenschap van Wijnegem om alle zusters eens goed te verwennen. De aanwezige zusters konden genieten van een handmassage en andere vormen van relaxatie. Daarnaast werden er ook spel, taart, koffie en een leuke attentie voorzien.

"Heerlijk om mensen gelukkig te maken"
"Toen de leerkracht vertelde wat we zouden gaan doen, was ik wat teruggetrokken", vertelt Kelly, één van de leerlingen van 7TBZ uit Don Bosco Groenveld. "Wij hadden zoiets nooit eerder gedaan, dus het was best wel akelig. Maar achteraf gezien was het geweldig! Het geluk dat van de zusters afstraalde, was prachtig en dat is wat ik zoek in mijn job: mensen gelukkig maken. Het was voor ons de eerste keer dat we dit mochten doen en wij hebben hier ook als klas enorm veel uit geleerd."

Kelly: "Dit is wat ik zoek in mijn job: mensen gelukkig maken!"

Handmassage en relaxatie
De aanwezige zusters konden genieten van een handmassage en andere vormen van relaxatie. Daarnaast werden er ook spel, taart, koffie en een leuke attentie voorzien. Op dinsdag 29 maart zijn de leerlingen van Don Bosco Groot-Bijgaarden aan de beurt om de zusters eens goed te gaan verwennen. Zij trekken dan naar de gemeenschappen in Kortrijk en Groot-Bijgaarden.

Foto's van de verwendag in Wijnegem kan je hieronder vinden.