Don Boscoscholen helpen gezin dat getroffen werd door brand

DB20 Halle 06cvkti

Net op het einde van 2022 viel de hemel naar beneden voor het gezin van Ken en Emilie uit Herne. Een zware brand vernielde hun woning die ze jaren lang stukje bij beetje hadden opgeknapt. Gelukkig kwamen er hulpacties op gang om het getroffen gezin te helpen, ook van Don Bosco.

Ken en Emilie gingen zaterdagavond 17 december met hun zoontje en dochtertje naar de tractorparade in Herne toen Ken telefoon van zijn buurman kreeg. Dat hun huis in brand stond. Toen het gezin thuiskwam, zagen ze de brand het volledige huis en de inboedel vernielen. Al snel werden er verschillende hulpacties georganiseerd. Onder meer door Basisschool Don Bosco Halle, waar zoontje Luca naar school gaat.

Kerstrozen voor gezin
"We hadden vernomen dat één van onze gezinnen wiens kinderen deel uitmaken van onze kleuterschool getroffen werd door een verwoestende woningbrand", legt directeur Zeger Rosvelds uit. "Hun woning is onbewoonbaar en dat in volle winterperiode, nét voor de eindejaarsfeesten … Daarom wilden wij graag actie ondernemen om het gezin financieel te helpen en hen een hart onder de riem te steken. We verkochten kerstrozen waarbij de opbrengst naar hen ging."

Hulp van Groot-Bijgaarden
Ook Don Bosco Groot-Bijgaarden zag de oproep passeren: "Wij organiseerden ons evenement Winterwonderland XL in het kader van De Warmste Week. Maar toen wij deze oproep zagen, waren we getroffen door dit verhaal en we hebben we beslist om een deel van de opbrengst aan het gezin te schenken", aldus directeur Bert Vermaanen.

Een mooi staaltje solidariteit van onze Don Boscoscholen. Hopelijk kan het gezin op deze manier toch al een beetje vooruit.