We verzamelden van 6 tot 10 augustus 2018 te Cornimont in een tof kamphuis. De kinderen werden warm gemaakt voor de avonturen met de Pinguïnfamilie Pingu, Pinga, Ma-pingu en Pa-pingu. De slechteriken: Donald Crump, Kapitein Iglo en Dr. P. Nopauze. De kinderen gingen geweldig op in deze themafiguren. Ze genoten er met volle teugen van.

We hebben fantastisch leuke activiteiten gedaan zoals een dagtocht, spelletjes aan het water, bosspelen, een verwen-avond voor de kinderen, knutselen en dansen, springen op het springkasteel dat we elk jaar meenemen op ons kamp, enz … alle dagen in de buitenlucht. ’s Avonds waren de kinderen moe van zoveel avonturen.

De enthousiaste leiding van het kamp bestond uit een 14-tal jongeren, Bert Wylin, zuster Katia, zuster Aïda en zuster Ann.

Er waren ook 3 goede kookmoeders en een kookvader bij die de kinderen van het begin tot het einde van het kamp lieten smullen van het lekkere eten.

Ja, iedereen stond paraat om de kinderen een onvergetelijke, toffe ervaring mee te geven. Wat een grote inzet van elke leiding! Formidabel.

En in het spoor van Don Bosco was er ook ruimte voor een bezinningsmoment, avondwoordjes. De 5 dagen vlogen voorbij. De kinderen beleefden de topdagen van hun vakantie.

Dat dit kamp ieder jaar een sterke voorbereiding en organisatie vraagt is zeer logisch. Doorheen het schooljaar is de leiding en directie van het CKG al bezig met sponsors te zoeken om dit kamp te kunnen realiseren.

Hen zien ravotten, spelen, hun energie kwijt geraken op de manier die Don Bosco graag heeft, heeft de leiding gelukkig gemaakt. Dat was hun beloning: de kinderen die vaak zoveel moeten missen, blij zien.

PS: Het CKG Don Bosco van Kortrijk organiseert elk jaar tijdens de zomervakantie een vijfdaagse kampweek voor de kinderen die in het CKG verblijven of in de ambulante dienst.