“Een vaderdag om niet snel te vergeten"

Hout fpl5ofg

Vaderdag. Voor kinderen van de lagere school een goede aanleiding om creatief aan de slag te gaan en een persoonlijk cadeautje in elkaar te knutselen, voor hun juffen en meesters een uitdaging om aan die opdracht een originele twist te geven. In het vijfde leerjaar van Sint-Victor in Beersel riepen ze de hulp in van de leerlingen van het vierde jaar houtbewerking van Don Bosco Halle.

De papa’s van de 29 leerlingen van het vijfde leerjaar van juf Nele en juf Glynis kregen voor Vaderdag een houten biermandje incluis ontkurker. Een gadget in larikshout dat tijdens het nakende BBQ-seizoen zeker nergens zal misstaan. Maar vooral, zoon- of dochterlief timmerde het zelf in elkaar en brandde het voor het coole afwerkingseffect.

Leerlingen geven les
Allemaal vaardigheden die hen bijgebracht werden door de leerlingen van 4BHO van Don Bosco Halle. Matthias Agneessens, leerkracht Hout en initiatiefnemer van deze workshop ziet niet alleen voordelen voor de leerlingen van de lagere school en hun papa’s. “Vanuit de onderwijsinspectie worden we aangemoedigd om met onze leerlingen samen te werken met andere graden of afdelingen. Dat doen we op de campus in Halle wel vaker. Met deze vaderdag-workshop in een lagere school gaan we nu dus een stapje verder. En ook voor onze leerlingen is dit zeer verrijkend. Zij zijn tijdens de workshop de leerkracht. Ze leggen de theorie uit en begeleiden de praktijk. Hierdoor beheersen ze het vervaardigen van dit werkstuk helemaal.”

“Zowel voor de leerlingen van de lagere school als voor onze leerlingen is dit zeer verrijkend” - Matthias, leerkracht Hout

“Onze leerlingen keken hier al een hele tijd naar uit en het maakt hun fier om hun kennis en kunde door te geven aan een jongere generatie. De kinderen van het vijfde leerjaar kijken op naar onze studenten en zijn trots op het resultaat. Naast een mooi cadeau hebben ze er allemaal een belangrijke vaardigheid bij, en dat is misschien nog het mooiste geschenk van allemaal”.