Een wereldkampioen, Wereldjongerendagen en een brief aan de wereld

DSC 1565
Wereldkampioen Ewoud Vromant heeft een verleden bij Don Bosco

Binnen een maand valt het derde Don Bosco Magazine van het jaar in de bus. Daarin besteden we vanzelfsprekend heel wat aandacht aan de Wereldjongerendagen in Lissabon, daarnaast komt ook een wereldkampioen met een warm hart voor Don Bosco aan bod. Schrijf je snel in en ontvang het magazine gratis in je brievenbus.

Ewoud Vromant werd reeds Belgisch kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen in het paracycling. Daarnaast behaalde hij zilver op de Paralympische Spelen in Tokio (Paralympische Spelen zijn de Olympische Spelen voor mensen met onder meer een lichamelijke handicap, visuele beperking en/of hersenverlamming). In ons hoofdinterview blikt hij nostalgisch terug op zijn tijd in Don Bosco Zwijnaarde, maar spreekt hij ook openhartig over een zware periode: de amputatie van zijn rechterbeen.

Overige artikels

  • Farhad (16) vluchtte noodgedwongen van Afghanistan naar België en zit nu op school in Don Bosco Brussel. Met een open brief hoopt hij de Europese politici wakker te schudden rond de vluchtelingenproblematiek.
  • Van 1 tot 6 augustus vinden de Wereldjongerendagen in Lissabon plaats. Een internationale bijeenkomst voor honderdduizenden gelovige jongeren. Wij gingen mee.
  • Sander (39) heeft een verstandelijke beperking en kan daardoor geen 'gewone' job uitoefenen. Hij komt al enkele jaren helpen op Speelplein Groene Zone en voelt zich daar helemaal thuis.
  • Boer Ayoub is een bekende Marokkaanse TikTokker die filmpjes maakt over het leven op de boerderij. Zo wil hij jongeren bewustmaken van het belang van deze job.
  • De interessante visie van ons jongerenpanel
  • Tips om terug naar school te gaan
  • en nog veel meer ...

Het magazine zal rond 30 augustus in de bus vallen bij onze lezers. Ontvang je het magazine nog niet? Schrijf je dan gratis in. Ben je al geabonneerd, dan hoef je niet opnieuw in te schrijven.

Auteur: Tim Bex