"Een winterverhaal van vreugde en ontdekking"

Schermafbeelding 2024 01 23 om 14 06 27

De sneeuw is op de meeste plaatsen in Vlaanderen intussen helemaal gesmolten, maar bij Don Bosco Kleuterschool Klim-Op blikken ze met een warm - of net koud - gevoel terug op de sneeuwpret van de afgelopen weken. De kleuters leerden namelijk bij over sneeuw, natuur en zelfs meer dan dat.

"In het betoverende winterlandschap op onze speelplaats kwamen de kleuters helemaal tot leven", klinkt het bij de kleuterschool. "Gehuld in dikke winterkledij en met fonkelende oogjes trotseerden ze de speelheuvels, glijdend op hun buik, als kleine avonturiers op expeditie. Een koor van gelach en gegil vulde de lucht terwijl de witte sneeuw werd omgetoverd in een speeltuin van experimenten. Samen onderzochten de kleuters de textuur van sneeuw, creëerden ze kunstige patronen en leerden ze over de magie van deze winterfenomenen."

Schermafbeelding 2024 01 23 om 14 06 20
Door vogels te voederen, leerden de kleuters niet alleen over de natuur, maar ook over zorgzaamheid en verbondenheid

Te midden van al deze winterpret vergaten de kleintjes ook de vogels niet. "Met noten en zaden stonden ze klaar om de vogels te voeren. Op die manier leerden ze niet alleen bij over de natuur, maar ook over zorgzaamheid en verbondenheid met de kleine wezens om hen heen. Dit alles vormde samen een betoverend winterverhaal van vreugde, ontdekking en liefdevolle interacties met de natuur. Wij kijken alvast uit naar nieuwe sneeuw!"