Eerste online lesdag voor leerlingen Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe

Online20leren a4cmcfg

Bij Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe staan ze voor een spannend moment. Komende dinsdag staat er voor de eerste keer een volledige ‘online lesdag’ op het programma. Alle leerlingen tot en met het vierde jaar beroepsonderwijs en tot en met het zesde jaar technisch onderwijs zullen vanaf 9 uur online aan de slag kunnen.

“Per dag vinden er maximaal acht online lestijden plaats en iedere lestijd duurt maximaal een halfuur”, legt directeur Dirk Kerckhoven uit. “Vanaf dinsdag 8 september zullen de leerlingen voortaan elke dinsdag online les hebben en dit tot het einde van het schooljaar. Deze lessen kunnen ze van thuis uit volgen, maar leerlingen die liever op school wensen te leren, zijn zeker welkom. Er is een computerlokaal en begeleiding voor hen voorzien. Elke woensdag zijn de leerlingen lesvrij en hebben ze tijd om aan opdrachten en taken te werken die ze tijdens het online leren kregen.”

De directeur komt ook nog even terug op de start van het nieuwe schooljaar. “De opstart is goed verlopen. Ik zie bij velen engagement en betrokkenheid. De marathon is nu begonnen, doseren is de boodschap. Ik kan me voorstellen dat het bij momenten nog wat zoeken en aanpassen is voor iedereen, maar de genomen maatregelen zijn in ieders belang”, besluit hij.