"Elk einde is een nieuw begin", dacht men in Don Bosco Zwijnaarde

Zwijnaarde 3bhqwzs

In het Don Boscocollege Zwijnaarde zitten ze niet stil. Enerzijds moest men er tijdens de paasvakantie afscheid nemen van de iconische populieren, anderzijds werd er gezorgd voor kleur aan de ingang. Elk einde is een nieuw begin, heet dat dan.

Wie na de paasvakantie in het Don Boscocollege Zwijnaarde toekomt, zou wel eens grote ogen kunnen opentrekken: het vertrouwde gezicht van de rijen populieren naast het minigolfterrein is weg. Maar daar zijn goede redenen voor: slijtage. Heel wat populieren waren hol vanbinnen en dreigden om te vallen bij stormweer. In samenspraak met Stad Gent is er beslist om in de komende jaren evenveel bomen bij te planten op en rond het schooldomein.

Ons doen de populieren alvast terugdenken aan ons interview met acteur Johan Heldenbergh in Don Bosco magazine. "Mijn favoriet plekje op school? Dan kies ik voor de populieren aan de sportvelden. Ik weet nog hoe ik tijdens de lessen naar die populieren staarde en begon weg te dromen. Je moet dat begrijpen: een jongen uit het centrum komt opeens terecht in een school met zoveel ruimte, dat is waanzin. Die lucht, dat is zo belangrijk voor een jongere."


Maar niet getreurd, zoals je kan zien zijn er dus al plannen om nieuwe bomen te planten. Dat is overigens niet het enige 'nieuwe', want de leerlingen zullen na de paasvakantie ook langs een vernieuwd pad de school kunnen binnengaan. Een kleurrijke intrede met een duidelijke boodschap!