Eric Haelvoet nieuwe gemeenschapsdirecteur Sint-Pieters-Woluwe

Haelvoet l411shq

Elk jaar zijn er in de meeste salesiaanse gemeenschappen één of meer medebroeders die naar een andere gemeenschap verhuizen en/of komen er nieuwe medebroeders. In Sint-Pieters-Woluwe namen we afscheid van Cor Anthonissen, Marcel Verhulst, Lawrence Okoli en Paul Verhaeghe en kwamen er ook vier nieuwe medebroeders bij: Eric Haelvoet, Willy Gunst, Guido Tielemans en Luk Verschuere.

Eric Haelvoet is de nieuwe directeur (overste) van de gemeenschap en zoals dat de gewoonte is, was er ook een officiële aanstelling. "Deze gebeurt in een eucharistieviering, voorgegaan door de provinciaal Wilfried Wambeke en in aanwezigheid van de medebroeders", legt hij uit. "Maar omdat een gemeenschap, en in het bijzonder de directeur ervan, ook verantwoordelijkheid draagt voor het levend houden van Don Bosco’s pastorale en opvoedingsmethode, waren er ook nog andere genodigden, met name de mensen die hier op onze campus mee verantwoordelijk voor zijn: de directies van de scholen, het internaat, VIA Don Bosco en Speelplein Raccoon."

Allemaal samen
Een aantal inhoudelijke elementen die in de eucharistieviering aan bod kwamen: het begint bij God; we zijn op weg in het spoor van Don Bosco om met jongeren hier op de campus en wereldwijd aan hun toekomst te bouwen; de directeur heeft een opdracht en heeft ook het vertrouwen van zijn medebroeders nodig. "Na de eucharistieviering was er een receptie voorzien, daarna genoten we samen van een heerlijke en goed verzorgde maaltijd, klaargemaakt door leerlingen van de school. Dit was een kans om mekaar beter te leren kennen en elkaar te bevestigen in het salesiaans leven en werken. En zo Don Bosco vandaag bij jongeren hier en wereldwijd levend te houden – samen met iedereen hier: de kinderen, de jongeren, leerkrachten, opvoeders, ondersteunend personeel, directies en medebroeders."

Ook andere verantwoordelijken van de campus waren aanwezig tijdens de aanstelling.