Europees project Don Bosco Wave maakt nieuw logo bekend

DB Wave ybvj92m

Zoals in een eerder artikel al aangehaald werd, maken Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe en Don Bosco Halle onder het DBOC deel uit van het Europees project Don Bosco Wave. Dat project focust op het vergroten van tewerkstelling en sociale inclusie door middel van een beroepsopleiding binnen technische scholen en beroepsscholen.

Don Bosco Wave zet in op de stroomlijning en internationalisering van TVET-scholen (technical and vocational education and training) en lanceerde onlangs een wedstrijd voor het ontwerp van het nieuwe logo. Enkele leerlingen van de grafische afdeling van Don Bosco Halle namen deel aan die wedstrijd, maar uiteindelijk won Davide Bovo, een jonge student uit Venetië. Het winnende logo is een dynamisch en professioneel logo dat een duidelijke referentie heeft naar de salesiaanse identiteit en de Europese kleuren.

Website
Naast het nieuwe logo is Don Bosco Wave ook bezig met het ontwikkelen van een website: www.dbtecheurope.eu. Deze website moet ondersteuning bieden aan het project rond internationalisering tussen de verschillende beroepsscholen en technische scholen en zal vanaf volgende week online komen.