Wie behoort nu tot de derde en de vierde leeftijd? Dit was een vraag die voor heel wat tafelanimo zorgde. Wikipedia werd een gepolst en ja 88 % van onze gemeenschap behoort tot deze categorie. Dat verdiende een feestje, een activiteit, een …

Zuster Hilde had het idee om de gemeenschap op het einde van de week van de 3deen 4deleeftijd te verrassen met een uitnodiging om samen naar Colmar te gaan lunchen. Het werd eventjes organiseren en nagaan welke rollator we moesten meenemen en welke niet. Maar in een mum van tijd was iedereen klaar en trokken we er samen op uit. Na een zomer met veel ziekenhuisopnames en lichamelijk leed was dit een opkikker van formaat. Gezellig samen, plagend in salesiaanse stijl dankten we voor het leven.

Leven geven aan elkaar, betekenis geven aan het bestaan en geloven in de toekomst, zijn mooie ingrediënten om de komende week toe te leven naar de retraite in huis en zo de verwachtingsvolle tijd of Advent in te gaan en te geloven in de geboorte van de Liefde op Kerstmis.